Gonorroe-behandeling

Een gonorroe-behandeling is vrij eenvoudig en bestaat uit een antibiotica-injectie. In de meeste gevallen helpt deze behandeling je snel van de gonorroe af.

 

Heb je gonorroe, vergeet dan niet om je partner en/of ex-bedpartner(s) van het laatste half jaar te waarschuwen. Dat is misschien best lastig om te doen, maar wel belangrijk! Op die manier kunnen ook zij snel een SOA-test doen en indien nodig zo snel mogelijk een gonorroe-behandeling starten. Bovendien help je daarmee uitbreiding van de ziekte te voorkomen en verklein je het risico zelf opnieuw te worden besmet.

 

Na de gonorroe-behandeling

Na een gonorroe-behandeling ben je genezen. Wees je ervan bewust dat je na het begin van de behandeling nog een paar dagen besmettelijk kunt blijven. Wacht daarom gedurende die periode met seks, of doe het veilig en gebruik een condoom. Zo verklein je het risico dat jullie elkaar blijven infecteren.

Vergeet niet dat je na een gonorroe-behandeling net zo vatbaar bent voor de gonorroe-bacterie als vóór de behandeling! Veilig vrijen is de enige manier om een nieuwe besmetting te voorkomen.

 

Heb je een gonorroe-behandeling gehad en blijf je klachten houden? Ga dan voor jezelf na wat de oorzaak ervan zou kunnen zijn en bespreek dit met je huisarts.

 

Overleg met je huisarts of een controleafspraak na je gonorroe-behandeling nodig is.

 

Ben je zwanger? Dan volgt na een aantal weken een controletest.