SOA-zelftest

Doe een SOA-zelftest als je jezelf gemakkelijk thuis op een SOA wilt testen. In onze webshop kun je eenvoudig voor elke SOA een SOA-zelftest bestellen. Wij bieden SOA-tests aan voor mannen en vrouwen. Weet je niet precies op welke SOA je jezelf moet testen? Ga dan eerst naar de testwijzer.

 

Hoe werkt een SOA-zelftest?

Binnen drie werkdagen na ontvangst van je betaling sturen wij de SOA-zelftest (of meerdere tests als je meer hebt besteld) naar je toe. Vanwege de anonimiteit versturen wij de setjes altijd in een blanco envelop, dus zonder vermelding van de naam Certe of soatestdoen.nl.

 

In een SOA-zelftest zitten een buisje of een potje, hulpmiddelen voor het verzamelen van testmateriaal, een aanvraagformulier en een duidelijke instructie. Deze instructie vind je ook bij elke SOA-zelftest in de webshop.

 

Als je het testmateriaal hebt afgenomen, vul je het aanvraagformulier in. Het enige wat we van je moeten weten, is de datum waarop je het bloed of de urine-, keel-, anus- of vagina-uitstrijk hebt afgenomen. Het bovenste deel van het formulier stuur je mee met het materiaal, het onderste gedeelte houd je zelf. Bewaar dit goed, want alleen met de codes op dit gedeelte kun je je uitslag opvragen!

 

Verpak het buisje of het potje met het afgenomen materiaal volgens de instructies. Stuur het op in hetzelfde doosje als waar je de SOA-zelftest in hebt gekregen. Je hoeft het doosje niet te frankeren.

 

Let op: het buisje met het kweekstokje en de bloedopvangbuisjes hebben een beperkte houdbaarheid. Wacht dus niet te lang voor het maken van een uitstrijk of het prikken van bloed.

 

Let op: voor de kwaliteit van het onderzoek is het belangrijk dat je het materiaal van de SOA-thuistest zo snel mogelijk na afname opstuurt.

 

Ongeveer drie dagen nadat wij het testmateriaal hebben ontvangen is de uitslag van de anonieme SOA-test bekend. Met de inlogcodes op het formulier kun je de uitslag opvragen, waarna je direct hoort of de test positief of negatief is. 

 

Welke SOA-zelftests zijn er?

Wij bieden de volgende SOA-zelftests aan:

 

 

Wat te doen bij een positieve SOA-zelftest?

Is de uitslag positief, dat wil zeggen dat in het testmateriaal een SOA is gevonden, dan adviseren we je contact op te nemen met je huisarts. Woon je in Friesland, Groningen of Drenthe en wil je liever contact met een andere huisarts, dan vind je bij je uitslag een lijst met contactgegevens van huisartsen met een SOA-spreekuur.