SOA-thuistest

Jezelf eenvoudig thuis testen op een SOA? Doe een SOA-thuistest. In onze webshop kun je gemakkelijk een SOA-test bestellen. De SOA-thuistest wordt opgestuurd in een blanco envelop, dus zonder vermelding van de naam Certe of soatestdoen.nl, waardoor de test volledig anoniem is. Weet je niet op welke SOA je jezelf moet testen? Bekijk dan eerst de SOA-symptomen of ga naar de testwijzer.

 

Hoe werkt een SOA-thuistest?

Bij het bestellen van de SOA-thuistest krijg je een potje of buisje, hulpmiddelen voor het verzamelen van testmateriaal, een aanvraagformulier en een duidelijke instructie thuisgestuurd. Deze instructie vind je ook bij elke SOA-thuistest in de webshop.

 

Nadat je het testmateriaal hebt afgenomen, vul je het aanvraagformulier in. Het enige wat we moeten weten is de datum waarop je het testmateriaal hebt afgenomen. Het bovenste gedeelte van het formulier stuur je samen met het materiaal op, het onderste gedeelte hou je zelf. Zorg er wel voor dat je dit deel goed bewaart, want met de codes die hier op staan kun je de uitslag opvragen!

 

Verpak het buisje of potje met de afgenomen test volgens de instructies. Stuur de test op in hetzelfde doosje als waar je de SOA-thuistest in hebt gekregen. Voor de kwaliteit van het onderzoek is het belangrijk dat het materiaal zo snel mogelijk na afname wordt opgestuurd. Het doosje hoeft niet gefrankeerd te worden.

 

Ongeveer drie werkdagen na ontvangst van het materiaal is de uitslag van de test bekend. Met de inlogcodes die op het formulier staan kun je inloggen op www.uitslag.soatestdoen.nl, waarna je direct te horen krijgt of de test positief of negatief is.

 

Welke SOA-thuistests zijn er?

Bekijk hieronder informatie over de verschillende soorten SOA-thuistests die te bestellen zijn in onze webshop:

 

 

Wat te doen bij een positieve SOA-thuistest?

Is de test positief, dan adviseren we je contact op te nemen met je huisarts om je te laten behandelen. Dit hoeft niet per se bij je eigen huisarts. Als je liever naar een andere huisarts gaat is dit ook mogelijk. Woon je in Friesland, Groningen of Drenthe dan hebben wij een lijst met contactgegevens van huisartsen met een SOA-spreekuur.