SOA-test vrouw

Een SOA kan bij vrouwen voor vervelende SOA-symptomen zorgen, maar een SOA hoeft niet altijd klachten te geven. Het kan zelfs voorkomen dat je rondloopt met een SOA terwijl je hier niets van merkt. Het is daarom erg belangrijk om alert te blijven op SOA’s en als vrouw een SOA-test te doen na onveilige seks om zekerheid te krijgen.

 

SOA-symptomen bij vrouwen

Er zijn verschillende SOA-symptomen die bij vrouwen kunnen wijzen op een SOA. Het is ook mogelijk om rond te lopen met een SOA zonder dat je dit doorhebt. Ondertussen kun je wel andere personen besmetten. Het is daarom belangrijk om als vrouw een SOA-test te doen nadat je onveilige seks hebt gehad, zodat je verdere besmetting kunt voorkomen.

 

Soorten SOA-tests

Er zijn verschillende soorten SOA-tests voor vrouwen. Met de SOA-zelftests die wij aanbieden, kun je jezelf gemakkelijk thuis testen. Onze SOA-tests voor vrouwen zijn volledig betrouwbaar en anoniem. Wij bieden de volgende soorten SOA-tests aan:

 

 

Hoe werkt een SOA-test bij vrouwen?

In onze webshop kun je als vrouw gemakkelijk een SOA-test bestellen. Deze test wordt opgestuurd naar een door jou opgegeven adres. Dit kan je eigen adres zijn of het adres van iemand anders als je het liever niet op je eigen adres laat bezorgen. In het testpakket zit een instructie en hulpmiddelen voor het afnemen van testmateriaal. Na het testen stuur je het testmateriaal zo snel mogelijk naar ons toe, zodat wij kunnen testen of je een SOA hebt.

 

Ongeveer drie dagen na ontvangst van het testmateriaal, maken wij de uitslag van de SOA-test bekend op de uitslagensite. Hier kun je inloggen met de inlogcodes die je toegestuurd hebt gekregen bij het testpakket. Je krijgt na het inloggen gelijk te horen of de uitslag positief of negatief is.

 

Wat te doen bij een positieve SOA-test?

Heb je als vrouw te horen gekregen dat de SOA-test positief is? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een huisarts voor behandeling. Dit kan je eigen huisarts zijn, maar het mag ook een andere huisarts zijn als je liever niet naar je eigen gaat. Bij de uitslag vind je een lijst met contactgegevens van huisartsen in Friesland, Groningen en Drenthe met een SOA-spreekuur.