SOA-test man

Een SOA kan bij mannen voor vervelende klachten zorgen, maar hoeft niet altijd gepaard te gaan met klachten. Het kan voorkomen dat je besmet bent met een SOA zonder dat je het zelf merkt. Het is daarom belangrijk om alert te blijven en als man een SOA-test te doen na onveilige seks, om zekerheid te krijgen en verdere besmetting te voorkomen.

 

SOA-symptomen bij mannen

Er zijn verschillende SOA-symptomen die bij een man kunnen wijzen op een SOA. SOA-symptomen bij mannen kunnen onder andere bestaan uit blaasjes, zweertjes, wratten, pijn, afscheiding of jeuk bij de anus of penis, maar ook uit koorts of een geel oogwit. Een SOA hoeft bij mannen niet altijd gepaard te gaan met vervelende klachten als deze SOA-symptomen. Je kunt ook met een SOA rondlopen zonder dat je dit doorhebt. Ondertussen kun je wel andere personen met de SOA besmetten. Het is daarom verstandig om een SOA-test uit te voeren om verdere besmetting te voorkomen.

 

Soorten SOA-tests

Wij bieden SOA-zelftests aan, waarmee mannen zichzelf eenvoudig thuis kunnen testen op SOA’s. Onze SOA-tests voor mannen zijn volledig betrouwbaar en anoniem. Wij bieden de volgende soorten SOA-tests aan:

 

 

Hoe werkt een SOA-test bij mannen?

In onze webshop kun je als man eenvoudig een SOA-test bestellen, waarna deze wordt verzonden naar het door jou opgegeven adres. In het testpakket zit een instructie en hulpmiddelen voor het afnemen van testmateriaal. Dit stuur je zo snel mogelijk naar ons toe, zodat wij kunnen onderzoeken of je de SOA hebt.

 

Ongeveer drie werkdagen na ontvangst van het testmateriaal is de uitslag van het SOA-onderzoek bekend. Deze uitslag kun je opvragen op de uitslagensite met de inloggegevens die bij het testpakket zitten. Hier hoor je gelijk of de uitslag positief of negatief is. 

 

Wat te doen bij een positieve SOA-test?

Heb je als man te horen gekregen dat de SOA-test positief is, neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts om je te laten behandelen. Dit kan bij je eigen huisarts of bij een andere huisarts als je dit liever hebt. Bij de uitslag vind je een lijst met contactgegevens van huisartsen in Friesland, Groningen en Drenthe met een SOA-spreekuur.