SOA-onderzoek

Als je onveilige seks hebt gehad en bang bent dat je een SOA hebt opgelopen, is het verstandig om een SOA-onderzoek te doen. Door een SOA-onderzoek weet je zeker of je een SOA hebt opgelopen of niet. Dit kan via de huisarts of door middel van een een SOA-zelftest.

 

SOA-onderzoek bij de huisarts

Als je onveilige seks hebt gehad of in aanraking bent geweest met besmet bloed, kun je een SOA-test laten doen via de huisarts. De huisarts zal na het stellen van een aantal vragen besluiten of het inderdaad nodig is om een SOA-test te doen.

 

SOA-onderzoek bij jou thuis

Het is ook mogelijk om een SOA-test bij jou thuis uit te voeren. Dit kan door middel van een SOA-zelftest. De SOA-zelftests die wij aanbieden zijn volledig betrouwbaar en anoniem.

 

Nadat je de SOA-zelftest hebt besteld, wordt de test naar een door jou opgegeven adres verstuurd. In het testpakket zit een instructie en hulpmiddelen voor het afnemen van testmateriaal. Het testmateriaal stuur je zo snel mogelijk naar ons toe, zodat wij kunnen onderzoeken of je de SOA hebt.

 

Ongeveer drie werkdagen na ontvangst van het testmateriaal is de uitslag van het SOA-onderzoek bekend. Deze kun je opvragen op de uitslagensite met de inlogcodes die je bij het testmateriaal hebt ontvangen. Je ziet dan gelijk of de test positief of negatief is. 

 

Soorten SOA-onderzoeken

Wij bieden verschillende soorten SOA-onderzoeken aan:

 

 

Wat te doen bij een positief SOA-onderzoek

Als je een positieve uitslag hebt gekregen op het SOA-onderzoek, raden wij je aan zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan om je te laten behandelen. Dit mag ook een andere huisarts zijn als je hiermee liever niet naar je eigen huisarts gaat. Bij de uitslag van het SOA-onderzoek vind je een lijst met contactgegevens van huisartsen in Friesland, Groningen en Drenthe met een SOA-spreekuur.

 

Bij de uitslag van het SOA-onderzoek vind je een PDF-document dat je kunt meenemen naar de huisarts.