Trichomonas-test informatie

Trichomonas komt veel voor, maar is slechts bekend bij een kleine groep mensen. De SOA wordt veroorzaakt door een parasiet, die vooral leeft in de slijmvliezen van de vagina. Vrouwen hebben vaker last van trichomonas, maar ook mannen kunnen er last van krijgen. Het kan voorkomen dat je besmet bent met trichomonas zonder dat je het zelf merkt. Je kunt dan nog wel anderen ermee besmetten. Het is daarom verstandig een trichomonas-test te doen na onveilige seks.

 

Trichomonas-symptomen

Trichomonas wordt veroorzaakt door een parasiet. Er zijn een aantal trichomonas-symptomen die op de SOA kunnen wijzen, maar trichomonas verloopt ook regelmatig zonder klachten. Het is daarom belangrijk om na onveilige seks een trichomonas-test uit te voeren om zekerheid te krijgen over de vraag of je trichomonas hebt opgelopen. Onze trichomonas-test is een betrouwbare manier om aan te tonen of je trichomonas hebt. 

 

Hoe wordt trichomonas aangetoond?

Bij vrouwen kan de trichomonas-parasiet worden aangetoond door middel van een uitstrijk van de vagina. Bij mannen kan de parasiet worden vastgesteld met een urinetest. Trichomonas kan eenvoudig worden aangetoond door middel van een SOA-zelftest. Bij Certe kun je een trichomonas-test alleen bestellen in de vorm van een combipakket. Hiermee test je jezelf niet alleen op trichomonas, maar ook op chlamydia en gonorroe.

 

Wanneer een trichomonas-test doen?

Het heeft pas zin om een trichomonas-test te doen na 4 weken vanaf de mogelijke besmetting. Pas dan kan de parasiet betrouwbaar worden aangetoond. Te vroeg testen kan een onterechte uitslag geven.

Ben je besmet met trichomonas, dan ben je misschien ook met andere SOA’s besmet. Het is daarom verstandig dat je je ook op andere SOA’s laat testen (dat geldt ook voor je partner(s)). Zo voorkom je dat eventuele infecties verder worden verspreid.

 

Trichomonas-test bestellen

Een trichomonas-test bestellen kan eenvoudig in onze webshop. Na betaling sturen we de test met brievenbuspost anoniem verpakt naar je toe. Wij berekenen geen verzendkosten. In het pakketje zit een duidelijke instructie, waarmee je stap voor stap testmateriaal bij jezelf kunt afnemen.