Syfilis-test informatie

Syfilis is een SOA die wordt veroorzaakt door een bacterie. Syfilis wordt ook wel lues genoemd en komt voornamelijk voor bij homoseksuele mannen. Onbehandelde syfilis kan zich via de bloedbaan door het hele lichaam verspreiden en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Een syfilis-test geeft je zekerheid als je vermoedt dat je de SOA syfilis hebt opgelopen.

 

Syfilis-symptomen

Syfilis wordt veroorzaakt door een bacterie. De syfilis-symptomen beginnen gemiddeld 3 weken na besmetting. Syfilis ontwikkelt zich in drie stadia met specifieke symptomen. In eerste instantie veroorzaakt syfilis zweertjes in de anus, penis, vagina of in de mond. De symptomen van de eerste twee stadia merk je vaak niet eens. Hierdoor kun je zonder dat je het doorhebt in het derde stadium belanden, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. De bacterie kan zich via de bloedbaan door het hele lichaam verspreiden, waardoor het allerlei organen aantast. Het is daarom belangrijk om een syfilis-test uit te voeren om zekerheid te krijgen als je vermoedt dat je syfilis hebt opgelopen. Onze syfilis-test is een betrouwbare en anonieme manier om te testen of je besmet bent met syfilis.

 

Hoe wordt syfilis aangetoond?

Het DNA van Treponema pallidium (de bacterie die syfilis veroorzaakt) is direct aantoonbaar door een uitstrijk te maken van de zweer. Latere vormen van syfilis zijn na 6 weken aantoonbaar in bloed. Wij bieden SOA-zelftests aan waarmee je jezelf eenvoudig kunt testen op een SOA. Bij Certe kun je een syfilis-test alleen bestellen in de vorm van een combipakket. Daarmee test je jezelf niet alleen op syfilis, maar ook gelijk op andere SOA’s.

 

Wanneer een syfilis-test doen?

Een syfilis-test uit bloed is pas betrouwbaar na 6 weken vanaf het moment van mogelijke besmetting. Eerder kunnen wij syfilis niet aantonen in je bloed. Test je te vroeg, dan kan de uitslag een verkeerd beeld geven. Bij een zweer kun je direct testen door een uitstrijk te maken van de zweer. Dit onderzoek kun je alleen via je huisarts laten doen.

 

Als je besmet bent met syfilis, kun je tegelijkertijd ook besmet zijn met andere SOA’s. Daarom is het verstandig dat je je ook laat testen op andere SOA’s (dat geldt ook voor je bedpartner(s)). Zo voorkom je dat eventuele infecties verder worden verspreid.

 

Ben je al eerder syfilis positief getest? Bestel dan geen syfilistest via deze website. Er zijn extra onderzoeken nodig die wij via soatestdoen.nl niet kunnen uitvoeren. Ga hiervoor naar je huisarts.

 

Syfilis-test bestellen

Wil je een syfilis-test bestellen? Dat kan eenvoudig en anoniem in onze webshop. Na betaling sturen wij de test met brievenbuspost verpakt in een anoniem pakketje naar je toe. Wij brengen geen verzendkosten in rekening. In het pakketje zit een duidelijke instructie, waarmee je stap voor stap testmateriaal kunt afnemen.