Informatie hiv-test

Het doen van een hiv-test is de enige manier om zeker te weten of je wel of geen hiv hebt. Misschien vind je het spannend om een hiv-test te doen, vanwege de ernst van hiv. Maar als je inderdaad besmet bent (hiv-positief), dan kun je dat maar beter zo snel mogelijk weten. De behandeling met hiv-remmers kan dan op tijd worden gestart. Goed om te weten: in verreweg de meeste gevallen wijst een hiv-test uit dat iemand geen hiv heeft.

 

Bij Certe kun je de volgende hiv-tests bestellen:

 

Met deze combinatiepaketten test je jezelf niet alleen op hiv, maar ook op een of meerdere andere soa’s. Op de pagina soa-zelftest lees je hoe een soa-test werkt als je die bij ons bestelt.

 

Wanneer een hiv-test doen?

Een hiv-test, opsporen van hiv-antigenen en antistoffen, is pas zinvol vanaf 6 weken na het moment van mogelijke besmetting. Doe een hiv-test pas na 6 weken vanaf het moment van mogelijke besmetting. Eerder een test doen heeft geen zin, hiv is namelijk pas na 6 weken vindbaar in het bloed. Heb je risico’s gelopen en onveilige seks gehad? Dan kun je voor deze zes weken een preventieve medicijnen kuur krijgen, PEP. Je slikt PEP nadat je onveilige seks gehad hebt. Met PEP kan je de kans dat je hiv-positief wordt, drastisch verkleinen. Neem voor meer informatie contact op met de dichtstbijzijnde huisarts, internist van een hiv-behandelcentrum of de GGD.

 

Als je bang bent besmet te zijn met hiv door onveilig seksueel contact, is het risico op andere soa’s ook aanwezig. Heb je één of meerde hiv-symptomen na het lopen van risico’s zoals onveilige seks. Laat je dan zo spoedig mogelijk testen. Ben je bang voor hiv door zo’n onveilig contact laat je ook op andere soa’s te laten onderzoeken. Dit geldt natuurlijk ook voor je partner(s). Zo help je verdere verspreiding van eventuele infecties voorkomen.  

 

Hiv-test bestellen

Een hiv-test bestellen kan eenvoudig en anoniem in onze webshop. Op de pagina test bestellen lees je hoe het bestelproces gaat. Na betaling sturen we de test met brievenbuspost anoniem in een anoniem pakketje naar je toe. Wij berekenen geen verzendkosten. In het pakketje zit een duidelijke instructie, waarmee je stap voor stap testmateriaal kunt afnemen.