Herpes-test informatie

Herpes is een SOA die veroorzaakt wordt door een virus. Als je met dit virus bent besmet, dan blijft het altijd in je lichaam aanwezig. Vermoed je dat je besmet bent met het virus dat herpes genitalis veroorzaakt? Dan is het erg belangrijk om een herpes-test te doen om zekerheid te krijgen.

 

Herpes-symptomen

Herpes genitalis is een infectie van de slijmvliezen en huid in en rond de geslachtsdelen. Het verschilt per persoon of je klachten ondervindt en hoeveel dat er zijn. Wel zijn er een aantal herpes-symptomen die op het virus kunnen wijzen. Als je herpes-symptomen ondervindt, is het belangrijk om een herpes-test uit te voeren. Onze herpes-test is een betrouwbare en anonieme manier om te testen of je besmet bent met herpes.

 

Hoe wordt herpes aangetoond?

Herpes kan op verschillende manieren worden aangetoond. Dit kan door middel van een urinetest, keeluitstrijk, anusuitstrijk of vagina-uitstrijk. Met onze SOA-zelftests kun je jezelf gemakkelijk testen op herpes.

 

Bij Certe kun je de volgende herpes-tests bestellen:

 

 

Wanneer een herpes-test doen?

In de meeste gevallen zijn de blaasjes en andere klachten bij herpes genitalis eenvoudig te herkennen. Als je twijfelt, is het verstandig een herpes-test te doen. Het heeft alleen zin om een herpes-test te doen als je ook echt blaasjes hebt.

 

Heb je herpes genitalis, dan loop je ook makkelijker andere SOA’s op. Het is daarom aan te raden je ook op andere SOA’s te laten testen (dat geldt ook voor je partner(s)). Zo voorkom je dat eventuele infecties verder worden verspreid.

 

Herpes-test bestellen

Een herpes-test bestellen doe je eenvoudig in onze webshop. Na betaling sturen we de test met brievenbuspost in een anoniem pakketje naar je toe. Wij brengen geen verzendkosten in rekening. In het pakketje zit een duidelijke instructie, waarmee je stap voor stap testmateriaal kunt afnemen.