Hepatitis B-test informatie

Hepatitis B is een virus dat levercelontsteking veroorzaakt. Je kunt besmet raken via bloed, maar je kunt het virus ook oplopen via ander lichaamsvocht. De meeste mensen ervaren geen klachten, maar kunnen het virus wel doorgeven. Een hepatitis B-test geeft je zekerheid over de vraag of je hepatitis B hebt opgelopen.

 

Hepatitis B-symptomen

Het hepatitis B-virus bereikt via de bloedbaan de lever en veroorzaakt daar een ontsteking. De hepatitis B-symptomen beginnen gemiddeld twee tot drie maanden na de besmetting, maar de meeste mensen ervaren geen klachten. Meestal verdwijnt het virus binnen een half jaar vanzelf, maar tot die tijd blijf je wel besmettelijk. Het is daarom belangrijk om een hepatitis B-test uit te voeren om zekerheid te krijgen, zodat je geen andere personen kunt besmetten. Onze hepatitis B-test is een betrouwbare en anonieme manier om te testen of je besmet bent met hepatitis B.

 

Hoe wordt hepatitis B aangetoond?

Hepatitis B kan eenvoudig worden aangetoond door middel van een SOA-zelftest. Hiermee kun je jezelf testen op hepatitis B. Bij Certe kun je een hepatitis B-test alleen bestellen in de vorm van een combipakket. Daarmee test je jezelf niet alleen op hepatitis B, maar ook gelijk op HIV en syfilis.

 

Wanneer een hepatitis B-test doen?

Een hepatitis B-test is pas betrouwbaar na 6 weken vanaf het moment van de mogelijke besmetting. Pas dan kan het virus in een test betrouwbaar worden aangetoond. Als je te vroeg test, kan de test een onjuiste uitslag geven.

Bij het doen van een hepatitis B-test, word je ook gelijk getest op HIV en syfilis. Wellicht ben je ook besmet met andere SOA’s. Het is daarom verstandig dat je je ook op andere SOA’s laat testen (dat geldt ook voor je partner(s)). Zo help je de verdere verspreiding van eventuele infecties voorkomen.

 

Hepatitis B-test bestellen

Wil je een hepatitis B-test bestellen? Dat kan eenvoudig en anoniem in onze webshop. Na betaling sturen we de test met brievenbuspost anoniem verpakt naar je toe. Wij brengen geen verzendkosten in rekening. In het pakketje zit een duidelijke instructie, waarmee je stap voor stap testmateriaal bij jezelf kunt afnemen.