Informatie Gonorroe-test

Met een gonorroe-test kun je betrouwbaar vaststellen of je gonorroe hebt of niet. Gonorroe kan worden aangetoond met een urinetest of via een uitstrijk uit de vagina, plasbuis, keel of anus.

 

Soms zijn de symptomen van gonorroe heel duidelijk aanwezig. Het is dan mogelijk al met de gonorroe-behandeling te starten voordat de uitslag van de test bekend is.

Bij Certe kun je de volgende gonorroe-tests bestellen:

 

Op de pagina SOA-zelftest lees je hoe een SOA-test werkt als je die bij ons bestelt.

 

Wanneer een gonorroe-test doen?

Om betrouwbaar aan te kunnen tonen of je gonorroe hebt of niet, heeft een gonorroe-test pas zin na 10 dagen vanaf het moment van de mogelijke besmetting. Als je de test te vroeg doet, dan is het mogelijk dat de test zegt dat je geen gonorroe hebt als dat tóch het geval is.

 

Als je besmet bent met de gonorroe-bacterie, dan ben je ook extra vatbaar voor andere SOA’s. Laat je daarom ook op andere SOA’s testen, om verdere verspreiding te voorkomen. Uiteraard geldt dat ook voor je partner(s).

 

Gonorroe-test bestellen

In onze webshop kun je eenvoudig een gonorroe-test bestellen. Op de pagina test bestellen lees je hoe het bestellen in z’n werk gaat. Na betaling sturen we de test anoniem verstuurd met brievenbuspost naar je toe. Wij brengen geen verzendkosten in rekening. In het pakketje zit een duidelijke instructie, waarmee je stap voor stap testmateriaal kunt afnemen.