Chlamydia-zelftest

Bang dat je chlamydia hebt opgelopen? Bestel onze chlamydia-zelftest. Onze chlamydia-zelftest bestel je eenvoudig in onze webshop en kun je thuis zelf uitvoeren. De test is volledig betrouwbaar en anoniem en geeft je zekerheid als je twijfelt of je chlamydia hebt opgelopen of niet.

 

Weet je nog niet of je de chlamydia-zelftest of een andere test moet doen? Bekijk dan eerst de chlamydia-symptomen of ga naar de testwijzer.

 

Soorten chlamydia-zelftests

Wij bieden verschillende soorten chlamydia-zelftests aan. Bij mannen is een urinetest vaak voldoende. Bij vrouwen is een vagina-uitstrijk nodig voor een chlamydia-zelftest. Als je anale seks hebt gehad, is er een chlamydia-test beschikbaar op basis van een anusuitstrijk. Wij bieden ook combipakketten aan, waarmee je jezelf op chlamydia en andere SOA’s kunt testen.

 

De chlamydia-test heeft pas zin na drie weken vanaf de mogelijke besmetting. Vaak kan de bacterie dan pas betrouwbaar in de test worden aangetoond.

 

De volgende chlamydia-zelftests kun je bestellen in onze webshop:

 

 

Hoe werkt een chlamydia-zelftest?

Bij het bestellen van de chlamydia-zelftest ontvang je een potje of buisje, hulpmiddelen voor het verzamelen van testmateriaal, een aanvraagformulier en een instructie voor het uitvoeren van de chlamydia-zelftest.

 

Nadat je het testmateriaal hebt afgenomen, vul je het aanvraagformulier in. We hoeven alleen te weten wat de datum is waarop je het testmateriaal hebt afgenomen. Het bovenste gedeelte van het formulier stuur je samen met het testmateriaal op en het onderste gedeelte hou je zelf. Bewaar dit goed, want hier staan de inlogcodes op waarmee je de uitslag kunt opvragen.

 

Verpak het buisje of potje met het testmateriaal volgens de instructies en stuur het op in hetzelfde doosje als waar je de chlamydia-zelftest in hebt ontvangen. Stuur het testmateriaal zo snel mogelijk na afname op. 

 

Ongeveer drie werkdagen na ontvangst van het materiaal is de uitslag van de chlamydia-zelftest bekend. Met de inlogcodes die op het formulier staan kun je de uitslag opvragen. Je krijgt direct te horen of de uitslag positief of negatief is.

 

Wat te doen bij een positieve chlamydia-zelftest?

Als de uitslag van de test positief is, adviseren wij je contact op te nemen met de huisarts om je te laten behandelen. Dit hoeft niet per se je eigen huisarts zijn. Woon je in Friesland, Groningen of Drenthe, dan vind je op de uitslagensite een lijst met contactgegevens van andere huisartsen in deze regio met een SOA-spreekuur waar je terecht kunt.

 

Bij de uitslag vind je een PDF-document dat je kunt printen en meenemen naar de huisarts.