Testen op SOA

Heb je onveilige seks gehad? Dan is het verstandig om je te laten testen op een SOA. Een SOA-test is de enige manier om zeker te weten of je een SOA hebt of niet. Dit kan bij de huisarts of door het testen op een SOA bij jou thuis.

 

Testen op SOA via huisarts

Als je onveilige seks hebt gehad of je vermoedt dat je in aanraking bent geweest met besmet bloed, dan kun je bij de huisarts terecht om je te laten testen op een SOA. Na het stellen van een aantal vragen besluit de huisarts of je een SOA-test moet doen en welke test je zou moeten doen.

 

Testen op SOA bij jou thuis

Het is ook mogelijk jezelf te testen op een SOA bij jou thuis. Wij bieden SOA-zelftests aan voor verschillende SOA’s. Onze SOA-tests zijn volledig betrouwbaar en anoniem.

 

Nadat je een SOA-test hebt besteld, wordt het testpakket per post naar een door jou opgegeven adres verstuurd. In het testpakket zit een instructie en hulpmiddelen voor het afnemen van testmateriaal. Dit testmateriaal stuur je daarna zo snel mogelijk naar ons toe, zodat wij kunnen testen of je een SOA hebt.

 

Ongeveer drie werkdagen na ontvangst van het testmateriaal is de uitslag binnen. Deze kun je opvragen met de inlogcodes die op het aanvraagformulier staan. Hiermee kun je inloggen op de uitslagensite, waarna je direct ziet of de uitslag positief of negatief is.

 

Soorten SOA-tests

Wij bieden verschillende soorten SOA-tests aan waarmee je jezelf kunt testen op een SOA.

 

 

Wat te doen bij een positieve SOA-test?

Heb je een positieve uitslag gekregen na het testen op een SOA? Ga dan naar de huisarts om je te laten behandelen. Dit hoeft niet per se je eigen huisarts te zijn. Je kunt ook naar een andere huisarts gaan als je liever niet naar je eigen huisarts gaat. Bij de uitslag van de SOA-test vind je een lijst met contactgegevens van huisartsen in Friesland, Groningen en Drenthe met een SOA-spreekuur.

 

Bij de uitslag zit een PDF-document dat je kunt meenemen naar de huisarts.