SOA-test doen

Een SOA-test doen is heel verstandig als je vermoedt dat je een SOA opgelopen hebt. Aan de hand van de test wordt vastgesteld of je besmet bent geraakt met een seksueel overdraagbare aandoening. Blijf nooit rondlopen met twijfels! SOA’s kun je oplopen door onveilige seks, maar sommige SOA’s kun je ook oplopen door contact met besmet bloed. Niet alle SOA’s geven klachten, en als je een SOA niet behandelt, loop je zelfs het risico op onvruchtbaarheid. Wij raden je dus aan altijd een SOA-test te doen als je je zorgen maakt. Het is de enige manier om met zekerheid te weten of je een SOA hebt of niet. Als er een SOA wordt gevonden, kun je daar in de meeste gevallen goed voor worden behandeld.

 

Weet je niet welke test je moet doen? Doe dan de SOA testwijzer >

Hoe gaat een SOA-test?

Als je denkt dat je misschien een SOA hebt opgelopen, vraag je je wellicht af: hoe gaat een SOA-test in z’n werk? ...

Kosten SOA-test

De kosten voor een SOA-test variëren per type test. Per SOA zijn er verschillende soorten tests die je kunt doen. Bekijk ...

SOA-zelftest

Doe een SOA-zelftest als je je op een SOA wilt testen. In onze webshop kun je een SOA-test bestellen. Weet je niet ...

Testen bestellen

Een test bestellen is heel eenvoudig. Net als de test zelf is een test bestellen betrouwbaar en verloopt volledig ... 

SOA-testwijzer

Heb je onbeschermde seks gehad? Of ben je in aanraking gekomen met mogelijk besmet bloed?

SOA-test doen: test jezelf volledig anoniem

Heb je besloten om een SOA-test te gaan doen? Dan adviseren we je naar je huisarts te gaan. Hij of zij schat, door het stellen van vragen, in welke SOA-test je wanneer zou moeten doen. Wil je wel een SOA-test doen maar ga je liever niet naar je huisarts, dan kun je in onze webshop volledig anoniem een SOA-zelftest bestellen. Als jij je schaamt voor het hebben van een mogelijke SOA dan is een 100% anonieme SOA-test een eenvoudige en goede oplossing om vast te stellen of je een SOA hebt opgelopen. Er zijn verschillende soorten SOA’s, die door middel van verschillende SOA-thuistests kunnen worden getest. Blijven doorlopen met een SOA kan zeer ernstige en onbehandelbare gevolgen hebben. Het testmateriaal dat we nodig hebben is urine, een vagina-, anus- of keeluitstrijk of bloed. Wil je een SOA-test online bestellen maar weet je niet welke anonieme SOA-test in jouw situatie het beste is? Ga dan naar de testwijzer.


Zelf een SOA-test doen

Sommige mensen vinden het moeilijk om naar iemand toe te stappen om zich te laten testen op een SOA. Als je jezelf zorgen maakt, maar die stap niet durft te zetten is het mogelijk om online 100% anoniem een SOA-test online te bestellen. Met onze SOA-thuistests vind je tests voor de verschillende soorten SOA’s. De sets worden altijd opgestuurd in een blanco envelop, zonder de naam van Certe of SOAtestdoen.nl. Op deze manier is door niemand te zien wie de afzender is. De verzendkosten van de SOA-test zit bij de prijs inbegrepen. Zo krijg je later niet ineens nog nieuwe rekeningen opgestuurd. Vergeet niet dat het belangrijk is om een afspraak met een huisarts te maken wanneer is vastgesteld dat je een SOA hebt. De huisarts kan een behandelplan voor je opstellen om de betreffende SOA te behandelen.