Pijnlijke anus

Heb je last van een pijnlijke anus? Pijn rondom de anus komt relatief vaak voor. Net als irritatie, jeuk en afscheiding uit de anus. In het anale gebied lopen veel zenuwtakjes, en daarom kan een pijnlijke anus erg vervelend zijn. De stoelgang is vaak ongemakkelijk en soms is gewoon zitten al onmogelijk.

 

Als je een pijnlijke anus hebt, dan vind je dat misschien best gênant. Toch adviseren we je bij pijn rondom je anus altijd contact op te nemen met je huisarts. De oorzaak van een pijnlijke anus is meestal onschuldig. Vaak zijn aambeien of kloofjes in het slijmvlies van de anus de boosdoener. Ook een SOA kan de veroorzaker zijn van een pijnlijke anus.

 

Pijnlijke anus na een SOA-infectie

Heb je onveilige (anale) seks gehad en daarna last gekregen van een pijnlijke anus, dan is het mogelijk dat de pijnklachten het gevolg zijn van een van de volgende SOA’s:

 

Heb je onveilig gevreeën en daarna last gekregen van een pijnlijke anus? Dan is het mogelijk dat een SOA met je klachten te maken heeft. Om daarvan zeker te zijn, adviseren we je een SOA-test te doen. Bij ons kun je eenvoudig en anoniem een SOA-test bestellen.