Jeuk bij anus

Jeuk bij de anus kan bijna nooit kwaad, maar is vaak heel vervelend. Door de jeuk en het branderige gevoel gaan mensen vaak krabben, waardoor de roodheid en de jeuk bij de anus vaak alleen maar erger wordt. Ook ’s nachts speelt de hinderlijke jeuk bij de anus vaak op. De jeuk begint bij de anus, maar kan zich over het hele lichaam uitbreiden. Jeuk bij de anus is een veel voorkomend verschijnsel. Over het algemeen hebben mannen er vaker last van dan vrouwen.

 

Er zijn verschillende mogelijke aanleidingen voor jeuk bij de anus. Meestal wordt de jeuk veroorzaakt door huidirritatie als gevolg van restjes ontlasting die na de stoelgang rond de anus achterblijven. Overmatig zeepgebruik of het gebruik van vochtig toiletpapier kunnen ook leiden tot jeuk bij de anus.
Vaak zijn aambeien of anusscheurtjes de boosdoeners. De jeuk kan ook wijzen op een SOA. Raadpleeg bij klachten aan je anus altijd je huisarts. Hij of zij kan vrij eenvoudig vaststellen wat de oorzaak van je klachten is.

 

Jeuk bij anus na besmetting met een SOA

Is je jeuk bij de anus ontstaan na onveilig seksueel (met name anaal) contact? Dan zouden de klachten het gevolg kunnen zijn van een van de volgende SOA's:

 

Heb je onbeschermd seksueel contact gehad en ervaar je jeuk bij je anus? Dan zouden je klachten kunnen wijzen op een SOA. Kies voor zekerheid en doe een SOA-test. In onze webshop kun je betrouwbaar en anoniem een SOA-test bestellen.