SOA-symptomen vrouw

Er zijn verschillende SOA-symptomen waaraan je een SOA bij vrouwen kunt herkennen. Het is ook mogelijk om als vrouw zonder SOA-symptomen rond te lopen en wel een SOA te hebben. Je kunt andere personen dan wel besmetten met de SOA, zonder dat je het zelf doorhebt. Het is daarom verstandig ook alert te blijven als je geen SOA-symptomen herkent.

 

SOA-symptomen bij een vrouw

Er zijn verschillende specifieke genitale SOA-symptomen waaraan een vrouw een SOA kan herkennen:

 

 

SOA-symptomen bij specifieke SOA’s

Niet elke SOA veroorzaakt dezelfde SOA-symptomen bij vrouwen. Er zijn veel verschillende soorten SOA’s en de SOA-symptomen verschillen per SOA. Het is daarom ook belangrijk om te kijken naar de specifieke SOA-symptomen voor vrouwen per SOA:

 

 

SOA-symptomen man

Er zijn ook specifieke SOA-symptomen bij mannen die op een SOA kunnen wijzen. Herken je als vrouw SOA-symptomen en ben je positief getest op de SOA-zelftest? Vertel dit dan ook aan je bedpartner(s). Zo kunnen zij zich ook testen en laten behandelen, waardoor de SOA niet verder verspreid wordt.

 

Zekerheid bij SOA-symptomen vrouw en man

Als je een of meerdere SOA-symptomen bij jezelf herkent, dan is dat nog geen bewijs voor een SOA. Dezelfde verschijnselen kunnen zich namelijk ook bij andere aandoeningen voordoen. Daarnaast kan het voorkomen dat je wel een SOA hebt, zonder dat je last hebt van SOA-symptomen. Alleen met een SOA-test krijg je zekerheid over de vraag of je een SOA hebt of niet. Bij ons kun je zelf een SOA-test doen. Onze SOA-zelftest is betrouwbaar en geheel anoniem en kun je bestellen in onze webshop. Ben je positief getest op de SOA-zelftest? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een huisarts voor behandeling. Op de uitslagensite van onze SOA-test vind je een PDF-document dat je kunt uitprinten en meenemen naar de huisarts.