Pijn bij plassen

Pijn bij plassen is een veel voorkomend verschijnsel bij mannen. Het kan dan gaan om een branderig gevoel of irritatie bij het plassen, maar ook om schrijnende of zelfs helse pijn tijdens of vlak na het plassen.

 

Pijn bij plassen kan gepaard gaan met vaak moeten plassen en het gevoel dat na het plassen de blaas nog niet helemaal leeg is. Ook komen buikpijn, irritatie en troebele, sterk ruikende urine vaak voor als je pijn bij plassen ondervindt.

 

Een pijnlijk of branderig gevoel tijdens het plassen hoeft niet altijd te duiden op een SOA. Pijn bij het plassen en/of in combinatie met koorts kan ook wijzen op een blaasontsteking. Heb je onveilige seks gehad en heb je vervolgens last gekregen van een pijnlijk gevoel tijdens het plassen? Dan is het verstandig om je te laten testen op een SOA. Er zijn namelijk meerdere geslachtsziektes die de oorzaak kunnen zijn van een pijnlijk en/of branderig gevoel tijdens het urineren.

 

Pijn bij plassen in geval van een SOA

Pijn bij plassen kan zich bij meerdere aandoeningen voordoen. Een mogelijke oorzaak van pijn bij plassen is een van de volgende SOA’s:

 

Ervaar je pijn bij plassen en vermoed je dat een SOA hiervan de oorzaak zou kunnen zijn? Dan is het verstandig om jezelf zo snel mogelijk te laten testen om verdere klachten en symptomen te voorkomen. Een SOA-test geeft je zekerheid. Wanneer je pijn hebt tijdens of na het plassen door een SOA is het vaak nog niet duidelijk welke SOA je hebt opgelopen. Hierdoor is het verstandig om verschillende SOA-tests te doen. Bij ons kun je online en anoniem een SOA-test bestellen.