Afscheiding penis

Afscheiding uit de penis wil zeggen dat er via de opening op de top van de eikel vloeistof uit de urinebuis komt. De afscheiding kan helder zijn of troebel, de hoeveelheid varieert van weinig tot veel. Heb je last van afscheiding uit je penis, dan kan plassen pijnlijk zijn of een irriterend gevoel geven. Vaak is de pijn ’s morgens het hevigst.

 

Afscheiding uit de penis kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan overmatig zeepgebruik irritatie geven aan de urinebuis en de eikel, waardoor afscheiding kan ontstaan. Meestal is de oorzaak van de afscheiding uit de penis een plasbuisontsteking als gevolg van een SOA

 

Afscheiding penis als gevolg van een SOA

Afscheiding uit de penis door een plasbuisontsteking wordt meestal veroorzaakt door een van de volgende SOA’s:

 

Gonorroe geeft vaak een etterige afscheiding. Bij Trichomonas is de afscheiding uit de penis vaak dunner en soms helder. In 50% van de gevallen is een plasbuisinfectie het gevolg van chlamydia.


Heb je last van afscheiding uit je penis en onlangs onbeschermde seks gehad? Dan kan de afscheiding het gevolg zijn van een SOA. Doe een SOA-test om zeker te weten of een SOA de boosdoener is. In onze webshop kun je eenvoudig en anoniem een SOA-test bestellen.