SOA-klachten

SOA kenmerken kunnen gepaard gaan met vervelende klachten, maar je krijgt niet altijd last van SOA-klachten. Je kunt zonder dat je het door hebt lang doorlopen met een SOA en zonder dat je het weet anderen ermee besmetten. Wees dus altijd alert en laat een SOA-test doen als je onveilig seksueel contact hebt gehad. Ook als je geen SOA-klachten ondervindt kun je een SOA-test doen om zekerheid te krijgen.

 

Veel voorkomende SOA-klachten

Onderstaande SOA-klachten zijn de meest voorkomende klachten waaraan je een SOA kunt herkennen:

 

  • Irritatie, jeuk, roodheid of pijn rond of in de geslachtsdelen of anus
  • Ongewoon bloedverlies of afwijkende afscheiding uit de vagina, penis of anus
  • Branderig gevoel of pijn bij het plassen
  • Wratten, zweertjes of blaasjes op de schaamlippen, vagina, penis, eikel of anus.

 

De SOA-klachten kunnen verschillen per SOA. Er zijn veel soorten SOA’s en vaak heeft een specifieke SOA specifieke symptomen. Soms kan het niet laten behandelen van een SOA zelfs leiden tot onvruchtbaarheid. Het is dus erg belangrijk om alert te blijven op SOA’s en een SOA-test te doen om zekerheid te krijgen.

 

Onthoud goed dat een SOA niet altijd gepaard hoeft te gaan met klachten, dus zelfs als je geen SOA-klachten ondervindt kan het verstandig zijn om een SOA-test te doen. Blijf nooit rondlopen met twijfels!

 

Wat te doen bij SOA-klachten?

Als je SOA-klachten herkent, is het erg verstandig om een SOA-test te doen. Dit kan via je huisarts. Wil je wel een SOA-test doen maar ga je liever niet naar je huisarts, dan is het ook mogelijk om een SOA-zelftest te bestellen in onze webshop. Onze SOA-zelftests zijn eenvoudig, betrouwbaar en volledig anoniem. Er zijn verschillende soorten SOA’s die ook op verschillende manieren kunnen worden getest. Wil je een SOA-test bestellen, maar weet je niet welke test je nodig hebt? Gebruik dan onze testwijzer.